Haasteista huolimatta antoisa sporttivuosi

31.12.2020

Pleijarit jäi keväällä kesken. Lisäksi MM-kisat, jotka olivat yksi tämän vuoden isoista tavoitteista, siirtyivät vuodella eteenpäin. Kaiken kaikkiaan tää on ollut outo vuosi. Negailun ja harmittelun sijaan rupesin kuitenkin pohtimaan hyviä asioita mitä tämän vuoden aikana oon saavuttanut urheilussa. Löytyi moniakin, mutta päällimmäisenä on läsnäolo. Tuntuu, että oon oppinut nauttimaan urheilun tuomista erilaisista pienistä asioista vielä enemmän kuin aiemmin. Tää oli myös yksi mun tavoitteista (ehkä suurin) kun vaimon kanssa pohdittiin Parasta Peliin -projektia. Mulla oli muutama vuosi sitten vahva suorittamismoodi päällä ja se päti myös treenaamiseen. Tulin usein hallille viime tippaan ja lähdin mahdollisimman nopeesti pois. Välillä ihan syystäkin, mut välillä oli vaan mukamas kova kiire jonnekin. Todellisuudessa en vaan hallinnut arkeani riittävän hyvin. Ei se nykyäänkään koko aikaa hallussa oo, mut hallittu kaaos on parempi ku pelkkä kaaos :) 

Huomaan paremman läsnäolon varsinkin treeneissä ja suhtautumisessa jengiläisiin. Nautin suunnattomasti kun reilu 20 mukamas aikuista miestä saa temmeltää urheilun leikkikentällä. Välillä vaan pysähdyn ja fiilistelen kopissa tai punttiksella kun joku hölösuu heittää taas sen saman läpän joka toistuu joka treeneissä. Ja jostain syystä ne toimii aina Koppihuumorin merkitystä ei voi liikaa korostaa. Sen avulla huomioidaan toisia, nostetaan fiilistä ja luodaan joka kausi uusi "meidän juttu" kyseiseen joukkueeseen kuuluvien pelaajien kesken. Kaikki osallistuu, osa enemmän teoilla, osa enemmän puheella. Roolit saattaa muuttua ja vaihtua, tärkeintä on, että kaikki löytää paikkansa.


Jätkät kopissa on varmasti aina olleet loistavia, itse en oo vaan aina ollut tarpeeksi läsnä ymmärtääkseni ja nauttiakseni siitä täysillä. Samalla ryhmän motivaatio kehittymistä kohtaan on todella kova. On inspiroivaa nähdä vierellä aitoa halua kehittyä, joka potkii samalla myös muita eteenpäin. Huumori on aina ollut läsnä, mutta työnteko on ehkä joskus unohtunut ja joku on joutunut muistuttamaan siitä. Isona muutoksena Familyssä näen lisääntyneen sisäisen motivaation treenaamisen, johon sitten yhdistyy huumori ja hauskanpito. Huikeita tyyppejä!


Kiitos sporttivuodesta 2020 kaikille! Etenkin Roosa + lapset , fanit, yhteistyökumppanit, jengiläiset, vastustajat ja muut säbän parissa touhuavat!


Toivottavasti yleinen tilanne helpottaa ja sen myötä tehdään vuodesta 2021 taideteos :)
Kiitos vuodesta Parasta Peliin -yhteistyökumppanit! 


Hyvää Uutta Vuotta ja tsemiä alkavaan vuoteen!